Oversigt over poker hænder

Der er 10 forskellige muligheder for poker hænder, dette varierer selvfølgelig og resultaterne kan være mange. Det kan for eksempel være afgørende, hvilken værdi og kulør kortene har på den individuelle hånd. Der er mange forskellige strategier og måder hvorpå, at bruge de forskellige hænder. Dette betyder, at det ikke er en afgørende faktor om man har en god hånd i poker. Dette afhænger i høj grad af spillets udfoldelse og aktive spilleres teknik og bluffs. Med det sagt, hvis man sidder med en Royal flush eller Straight flush, er chancen for at tabe væsentligt mindre. Derved kan man placere sit væddemål og potentielt vinde spillet. Mange spillere bliver dog ivrige og placere et urealistisk væddemål, dette kan resultere i, at de andre spillere folder (giver op). På denne måde mister man sin chance for, at vinde højere beløb og den opståede mulighed mister sin relevans. 

Derfor har spillets udfoldelse i høj grad, meget at gøre med hvordan man spiller sin hånd. Man kan også have en dårlig hånd, som for eksempel højeste kort eller et par og stadig vinde over et fuldt hus. Dette kaldes bluff og betyder helt basalt, at man snyder sin modstander og manipulerer spilleren til, at tro på ens hånd og derved folde. 

De bedste hænder i poker er:

  1. Royal flush
  2. Straight flush
  3. Fire ens
  4. Fuldt hus
  5. Flush
  6. Straight
  7. 3 ens
  8. Par
  9. Højeste kort

Royal flush

En royal flush indikerer den bedste hånd i poker, den består af És, Konge, Dronning, knægt og 10, alle i samme kulør. Denne udgave af royal flush er den bedste, men hånden kommer også i andre situationer. Et eksempel kunne være 2, 3, 4, 5, 6 alle i samme kulør. Dette eksempel ville stadig have en høj værdi, men hvis modstanderen har en royal flush i højere værdier, ville den være bedre. Derfor betyder det ikke nødvendigvis, at man vinder hvis man har en royal flush, selvom chancen er stor. 

Straight flush

Denne variable indikerer en hånd hvor alle kortene er i samme kulør. I dette tilfælde betyder det generelt ikke noget hvilke kort man sidder med, så længe de er i samme kulør. Der er dog forskel på om man sidder med høje kort eller lave kort, da dette ændre håndens værdi. Et eksempel på en straight flush kunne være 9, knægt, dronning, konge, És. Denne hånd ville være den bedste straight flush og fungerer som den anden bedste hånd i spillet.  

Fire af en slags

Fire af en slags, består af fire kort af samme slags. Dette kan variere i forhold til værdi af hånden, da man kan sidde med fire 2’ere eller 4 és. Det kan have stor betydning for hånden, hvilken værdi man sidder med og kan resultere i forskellige udfald. Udover de fire ens kort, vil man finde et ekstra kort i hånden, dette er refereret til som et side kort. Dette kort kan også have stor betydning for resultatet af spillet og vil i nogle tilfælde fungere som højeste kort. 

Fuldt hus

Fuldt hus er en typisk god hånd, som forekommer relativt ofte i poker. Som de andre hænder, kan denne hånd varierer i forhold til værdier og kvalitet. Hovedsageligt betyder fuldt hus, at man sidder med 3 af en slags sammen med et par. Et eksempel på den bedste mulighed ved fuldt hus kunne være, 3 és og 2 konger. 

Der er dog mange der bliver snydt ved denne hånd. Dette sker da de regner med, at vinde og ikke indser, at hånden har dårlige odds. 

Flush

flush

En flush forekommer i form af, 5 ens kort i samme kulør. Denne hånd kan varierer og opstår relativt ofte i spillet. Et eksempel på denne hånd kunne være konge, 10, 5, 4, 6, alle i samme kulør. 

Straight

Denne hånd er en typisk standard hånd, som kan have forskellige resultater. Hovedsageligt vil en straight være 5 kort i rækkefølge, kuløren er irrelevant og gavner ikke hånden. Den bedste straight er 10, knægt, dronning, konge og és og fungerer som en stærk hånd i poker, som kan spilles relativt nemt. Det er dog vigtigt, at huske på de mange hænder som er stærkere end straight. Der er altså stor mulighed for, at en spiller har en bedre hånd. 

3 af en slags

tre ens

3 of a kind er en typisk poker hånd og kan nemt være skyld i tab af en runde. Denne hånd kan nemlig for mange, virke som en relativt god hånd, specielt hvis den kommer i form af 3 és. 3 af samme slags er en hånd hvor spilleren opnår 3 kort af den samme værdi. Det er stærkt anbefalet, at man passer på når man spiller på 3 ens. Hånden kan i visse tilfælde være stærk og resultere i gevinst, dette kræver dog, at man læser sin modstander tilstrækkeligt. 

Par

et par

Et par kan skabe splid i et pokerspil, denne hånd forekommer regelmæssigt og kan resultere i forskellige udfald. Et par er en hånd, hvor spilleren opnår 2 ens værdier i en runde. Det højeste par er et par és og kan i visse tilfælde være en udmærket hånd. Man bør dog være opmærksom på, at denne hånd ligger nederst i hierarkiet og man bør i fleste tilfælde ikke vædde højt på denne. 

Højeste kort

Højeste kort vil forekomme i en situation, hvor ingen spillere i runden har opnået en god hånd. Dette er typisk tidligt i spillets gang og man kan i visse tilfælde vinde en runde med det højeste kort. Dette er dog ikke anbefalet og der er bestemt en risiko i forhold til at vædde på højeste kort. 

Der er altså mange muligheder, når man snakker om poker hænder og strategier. Derfor kan det varierer, hvilken strategi der virker i en pågældende situation. Dette handler først og fremmest om, hvilket stadie af runden, en spiller befinder sig i. I et tidligt stadie, før kortene på bordet er givet, kan et højt kort, eller et par resultere i gevinst. Derimod hvis en runde er på et af de sidste stadier, kan det være risikabelt, at vædde med en dårlig hånd. 

Se de bedste danske poker sider her.